Cegelec 4-uurs MTB Estafette Burgh Haamstede

Zaterdagmorgen om zeven uur weg gereden in Ruurlo. Samen met Jos Beuting hadden wij ons opgegeven voor een estafette marathon op het parcours boswachterij Westerschouwen. Voor mijzelf, Jan Marinissen, een oud en bekend trainingscircuit. Zwaar, technisch maar ook te doen.

Onderweg naar Zeeland een vrij hardnekkige mist dus pas rond kwart over tien in Burgh Haamstede. Daar natuurlijk een strak zonnetje! Heerlijk eerst een paar bakjes koffie en bij gekletst met oude vrienden het Zeeuwse. Tja, je roots kun je niet verloochenen. Daarna samen met Jos het parcours verkennen. Oeps, zwaar en zeer technisch! Aan ons TC Berkelteam was een goede coureur toegevoegd uit Middelburg, genaamd Lieven Huiszoon. Was gewoon even op zijn mountainbike vanuit Middelburg over de Oosterscheldekering naar Burgh Haamstede gefietst. Als je dan nog niet warm bent weet ik het ook niet.

Ons genesteld in de ‘wisselzone’ vol in de zon naast teams met profrenners die gewoon rustig op de racefiets zaten warm te draaien… (zeker iets voor ons in volgende jaren) en Belgische teams die vrolijk uitgedorst aan de start zouden verschijnen.

Wij zelf, TC de Berkelrijders, waren ingeschreven onder nummer veertien wat inhield dat je als veertiende aan de startstreep mocht opstellen. Jos reed de eerste twee rondes en daarna wisselen en gewoon ieder twee rondjes rijden tot einde wedstrijd.

Wat een start, wat een getrek en geduw!!! Het parcours was 4,6 km lang maar als er dan 29 mountainbikes achter je zitten en 13 voor je voel je je niet meer op je gemak. Begreep van Jos dat je je dan op laat naaien met als gevolg na twee rondjes beslagen brillen glazen van de snot en toch zeker een half uurtje nodig om bij te komen. Maar begreep, erg leuk en maar één plaatsje gezakt na 2 rondes. Niet slecht!!! De meeste teams zag je wisselen na één ronde en na vier uur zijn wij ervan overtuigd dat dit voor volgende jaren zeker een optie is… Het tempo ligt zo verschrikkelijk hoog, slechte moutainbikes zijn er niet meer evenals slechte fietsers, nieuwste van het nieuwste reed rond. Zelfs al twenty-niners. In totaal deden er drieënveertig teams mee. Een super leuk evenement onder auspiciën van de KNWU. Gewoon professioneel opgezet. Ben er ook van overtuigd dat je toch zeker een keertje meegedaan moet hebben. Je sponsors krijgen alle aandacht want bij iedere passage word je omgeroepen.

We komen zelfs nog in de uitslag voor… een negentiende plaats. Denk zeker voor een toerclub niet slecht

[Jan Marinissen]


Ogenblik a.u.b. ...