Oude glorie op de races fiets !

Zondag 19 september 2010 ik had me voor genomen om die ochtend te gaan fietsen ( de club tijd 09.00 uur). Het was niet zo mijn weer dus moest ik eerst nog even na de winter kleding zoeken . Om 08.55 uur stond ik alleen bij de Rabobank , ik had ook verwacht dat er niet veel leden zoden komen fietsen. Alle sterren waren na de Mergelland Twee daagse in Limburg waren al op vrijdag vertrokken.

Om 1 minuut voor 09.00 uur stond ik nog alleen, er daar kwam een groep fietser aan met veel dames! Dat was zo als in mijn glorie tijd een SNELLE GROEP en dan aan pikken. Nu was ik niet meer zosnel maar een stuk mee fietsen dacht ik moet toch lukken. Buiten Borculo had Ik de laatste van de groep te pakken en ik vroeg waar de rit na toe ging ! Na Hilversum zijn een goed afgetreende man, dat is nog een mooi eind zei ik . We waren dit weekend in Haaksbergen vertelde hij en in totaal zouden we dit weekend 450 km fietsen. De club de Adelaars uit Hilversum bestond 25 jaar en ze hadden dit jaar een paar uitjes . Dit was het laatste uitje. Alle groepen van hun waren nu samen, er fietste er ook nog Eén bij met zeer glad geschoren benen ( dat lijk met bij dit weer wel een beetje ….. ? ). Maar de meeste fietste in het lang, ik viel wat kleding niet op wel de keur van de kleding zij hadden gele shirts. De route ging richting Zutphen en dat was wel een goede afstand voor mijn, had ik zo gedacht!

Ik bleef achter in de groep fietsen en kreeg daar toch een paar die graag van gedacht met me wilde wisselen, ik zag er natuurlijk ook snel uit op de Morati?! . De groep van hun was nu 24 fietsen leden en een paar in de bus en drie a vier dames . Die heb ik niet gesproken ik kreeg de kans niet om in hun buurt te komen. Ik had wel met een paar mensen wat nieuwtje doorgesproken en moest toch af en toe nog wel aardig door trappen en via via was Zutphen al snel voorbij. Ik naam afscheid van de groep en moest het nu dus nu alleen doen, de goeie oude tijd. Nou !!!!

Eerst even mijn mee genomen MP 3 speler in stellen, op de oude glorie muziek 15 top nummers van ABBA . Dat was lang geleden dat ik zo had gefietst maar op deze mooie trap muziek fietste ik mooi op het ritte van de muziek . Maar het hoofd ( de geest ) wilde wel op deze muziek,  maar de benen ? Dan maar een tandje lichter. De wind stond ook niet ze goed en de km. teller zakte na 27 km!. Toen ik Voorde voorbij was wilde de mooie snelle ABBA NUMMERS NIET MEER ZO, het tempo was te hoog ( van de muziek ). Even door sappen dat gaat op de moderne MP spelers snel. Na een paar rustige nummers was Ruurlo voorbij en daar kwam Eén van de mooiste nummers van ABBA . Ik heb nog Eén keer in steil met de juiste versnelling en een prachtig been tempo dit nummer uitgefietst, gelukkig was het geen lang nummer !. Bij Kerkemijer was het gebeurd , ABBA was op! Het laatste nummer en ook mijn laatste stuip trekking, wat waren mijn benen moe .

Hoe had ik dat vroeger met deze muziek, dat ging toch makelijker, toen stond de km. teller ruim over de 30 km . Ik was thuis gekomen bezweet, met deze temperaturen , dan is er veel gebeurd , kan ook angstzweet zijn geweest en misschien wel tranen van ontroering en die door de hoog snelheid op waaide??!!  Deze oude glorie dag had ik alleen ruim 60 km gefiets dat was lang geleden.

De volgende keer als ik weer een oude glorie fiets tocht ga doen, dan zet ik iets rustige muziek op, dat is zeker beter voor de benen. Moraal van dit verhaal; dat ik nu moeilijk alleen nog kan fietsen , ik moet wat fietsleden om mijn heen hebben en vooral geen kopwerk doen, anders valt er nog weinig te kletsen i.v.m. mogelijk dan te weinig lucht . Ik ben trots op deze 60 club km. Graag deze met strip noteren in de club afstanden, met stip.

GR , Mister Moratie


Ogenblik a.u.b. ...