Clubweekend, Mergelheuvelland 2 daagse

Mh2d.

Eindelijk was het dan zover de Mh2d stond weer voor de deur.
Vrijdag rond 13 uur met elf fietsers vertrokken vanaf de Rabobank, ikzelf ben aan het eind van de middag vertrokken.
Bij mijn aankomst zat iedereen gezellig te dineren bij de plaatselijke Griek. Ik had onderweg al voor de nodige calorieën gezorgd.
Rob besloot om met enkele leden alvast de startbewijzen op te halen  natuurlijk om stiekem sfeer te proeven en de ochtend drukte te vermijden.
Na de nodige drankjes toch redelijk op tijd naar bed gegaan want zaterdag ging al vroeg de wekker 6.15 uur, ontbijten en rond 7.30 uur vertrek richting de start in Libeek.
Gelukkig met de auto’s want het had afgelopen nacht geregend waardoor het wegdek nogal nat was.

We vertrekken met 12 personen Mia, Gosse en Jan -Willem kozen voor de 90 en 120 km. De rest ging voor de volle 160 km afstand.
Na een half uur gefietst te hebben rijd ik al lek en tot overmaat van ramp hoor ik na 60 km een harde knal, ja hoor klapband! Een scheur in het buitenste deel van de buitenband.
Rob wist een goede (nood) oplossing door het euvel d.m.v. een oude binnenband in de velg te leggen op te lossen. Wat was mijn dank groot! Gelukkig ik kon weer verder fietsen.

Dit deel van de tocht voert ons grotendeels over Belgisch grondgebied.
Het parkoers is gemengd met diverse klimmetjes waarvan een aantal goed te doen zijn maar ook een aantal bijzonder zwaar zoals de Cote de Hanzes, Cote de Casmatrie en Reu des Heids.
De pauzes zijn goed verzorgd, zoals de gehele organisatie uitstekend te noemen is.
Bij aankomst in ons hotel wacht ons een lekker pasta diner en de nodige verhalen.

Zondag is het om 6.45uur vroeg uit de veren om op tijd aan de start te verschijnen voor het tweede deel van dit evenement.
Ik heb deze dag gekozen voor de 70 km mtb afstand terwijl de rest ging voor de 120 km race.
Na een frisse start volgden al snel een aantal beklimmingen waardoor ik al snel op temperatuur was.
Ik geniet al fietsend van het al het moois, vloekpartijen tijdens klimmetjes van fietsers die net even te laat schakelen en grijzende mensen die de top wel weten te halen.
Na een aantal pittige klimmetjes op het eind en zonder lekke banden of ongelukken bereik ik met een zeer voldaan gevoel de feesttent in Libeek.

Was een fantastisch weekend met mooi weer.
Voor volgend jaar staat de mh2d weer in mijn agenda.

[Arnoud Mensink].


Ogenblik a.u.b. ...