Lekke band clubrit

Club ATB tocht , Ampsensche veld .

Zondag 7 november dus de ATB tocht NIEUWE banden truc tocht !!!

U moet / mag dit verhaal lezen met ( veel ) fantasie en heel rustig.

Eerste stukje van de route  sla ik nu even over, je hebt van die tochten dan fiets je en er gebeurt NIETS! Soms gebeurt er tijdens een tocht IETS en dat wordt niet verteld . Bij deze tocht gebeurde er eigenlijk ook niets, wel was de omgeving mooi en een hele mooie route.  

We hebben de koffie pauze gehad, deze was bij de Exelse Molen.

Fiets NU met me mee,  we fietsen in het bos, ik fietste wel eens achter de groep en zag dat Paul N. zijn achterband slingerde. Dat was vorige week ook al, maar ik als ……….. dacht daar zit iets niet goed , dat merk je toch met fietsen !

Nu heb je Goochelaars ( Fred Kaps ) je heb grotere Goochelaars ( Hans Klok ) dan heb je Illusionist (David Copperfield ) maar daar boven staat Paul N. Waarom ?

Je ziet het met je eigen ogen gebeuren ,  je staat er nu boven op. Lees en huiver.

  

Plots een klapband ( achterwiel ): van Paul. N. Dat is vreemd bij een ATB band , maar nu kwam de ware binnenband uit de buitenband !!?? En ik zag het gebeuren, een nieuwe binnenband werd in de buitenband gevouwen “ poging”  maar ook deze nieuwe binnenband was duidelijk veel te dun en veel te groot ! Waar haal je deze ATB banden ??

Nadat ik me er toch maar even mee ging bemoeien, bleek inderdaad dat de binnenband voor racefietsen gebruikt moest worden 28” en maar 23 /28 mm breed is en ATB band is 26” en soms wel 48 mm breed. De goocheltruc is dat je de veel te grote binnenband moet opvouwen om in de veel te kleine ATB band te krijgen. Dat is deze Paul N. gelukt , en dat was hem deze keer ook zeker weer gelukt. 

Gelukkig waren er genoeg leden die wel een goed passende binnenband bij zich hadden.

Dus ik heb de band iets op gepompt, dan kan de band makkelijker in de buiten band gelegd worden. Maar deze goed passende band had een probleem: hij was lek dus moest er een derde band getoverd worden die paste 26” en dicht is ??!! Uiteindelijk is de binnenband in de buiten band gekomen en opgepompt met het nieuwe stikstof pomp systeem. Maar er zat nog steeds een slag in de band en nog geen kilometer gefietst en weer een klapband: Paul N. achterwiel. Waar zaten we nu, alleen het GPS systeem wist het !!? Wat is er met Paul zijn banden aan de hand ?

Nu even de banden grondig onderzoeken. Paul zijn oranjebanden kunnen/moeten /worden alleen gebruikt bij grote feestjes ( EK. voetbal enz. ) en bij grote goochelaars shows, dus deze banden kunnen niet voor het fietsen gebruikt worden.

Goed er is besloten dat het GPS systeem ons maar even op het bekende pad moet zetten en dat Paul N. opgehaald moest worden.

Uiteindelijk is Paul met de auto thuis gekomen, hopend dat hij zijn banden truc gaat verkoop aan een grote goochelaar, want dat kan je als fiets groep niet hebben. Er zijn wat foto’s gemaakt van deze banden truc.

Gr. Toon C.


Ogenblik a.u.b. ...