Tecklenburg ATB maart 2011

Al een hele tijd lag er een ATB route klaar in het Teutoburgerwoud, deze kwam van Toerclub de Volharding uit Nunspeet. Vorig jaar kwam het niet uit, dit jaar wilde ook Herman graag daar gaan fietsen en werd er een zaterdag voor ingepland. Het winterseizoen zat al wel erg vol, dus we hebben een zaterdag in maart gepakt.

Uiteindelijk waren we met zijn vijven zodat we met 2 auto’s naar Hörstel vertrokken. Dit ligt ten westen van Ibbenbühren. Vlak naast de snelweg is hier een parkeerplaats tegen het bos aan, waar de Hermannsweg langskomt. Dit is een bekende wandelroute vanaf Rheine, die in 8 etappes over 156 km gaat.
Wij reden rondom etappe 2 van Hörstel naar Tecklenburg. Rondom: de “Weg” gaat hier namelijk over een fraaie beboste heuvelrug. Maar onze route maakte ook nogal eens wat extra lusjes waarbij we dan dus een afdaling en fraaie klim extra kregen. De persoon die deze route gefietst had, had er wel kijk op gehad. Dat heeft Gerrit Legters ook trouwens: die heeft hier veel geklommen. Hij wees onderweg allerlei mooie punten aan.

De paden waren erg goed, het was er hartstikke mooi en er zaten diverse klimmetjes in die het uiterste van ons vergden. Conditioneel zowel als technisch. In totaal hebben we in 44 km ruim 1000 meter geklommen.
En last but not least: je mag er overal fietsen. Minder heftig kan het ook, dan volg je gewoon de Hermannsweg, hij is aangegeven met H stickers op de bomen.
Zo’n mooi gebied, zo dicht bij. Daar gaan we zeker vaker naar toe.

Hieronder een stapeltje foto's

Klik op een kleine foto in het kader voor een grotere versie
of start de automatische diashow

Scroll Left
 width=
Drag to Scroll Left/Right
Scroll Right
 

Ogenblik a.u.b. ...