Nieuws

Laatste Nieuws: Fietsen in een groep mag weer per 01 Juli
   (01-07-2020)

Vanaf 1 juli is de 1,5-meter-regel voor fietsers niet meer van toepassing. Om die reden kunnen we vanaf nu weer clubritten gaan organiseren. We zullen de onderstaande spelregels nog wel in acht moeten nemen:

 

De spelregels per 1 juli zijn:
- De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden. Fietsen in een groep mag dus.
- Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
- Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, moeten wielersporters van 19 jaar en ouder onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden. 
- Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
- Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
- Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. Maak daarom voor vertrek afspraken met elkaar hoe je communiceert.
- Hanteer een maximale groepsgrootte van 12 dus bij meer personen svp de groep opsplitsen in kleinere groepen. 
- Het helpt als iedereen die in het bezit is van een GPS de route vooraf download van de website. Hiermee kunnen we het aantal routeaanwijzingen tijdens de rit middels roepen/schreeuwen beperken.

 

Tot slot nog dit: we willen benadrukken dat we begrip en respect voor elkaar moeten hebben. Sommigen van ons zijn wat meer voorzichtig dan anderen en zijn op die reden strikter op de regels. Heb begrip voor elkaar en houd je aan de regels, ook al ben je het er zelf niet altijd mee eens. Een ander kan zich onveilig gaan voelen door jouw afwijkende gedrag! Laten we elkaar aanspreken als we zien dat er iets gebeurt dat niet past. 

 

Dick Hoogendoorn

Secretariaat TC de Berkelrijders


Ogenblik a.u.b. ...