Nieuws

Laatste Nieuws: Goossens Montferland en Goossens ATB tocht op 25 maart verplaatst!
   (19-02-2018)

De Goossens Montferland Tocht die gehouden zou worden op zondag 25 maart is verplaatst naar zondag 13 mei 2018.

De Goossens ATB tocht die ook op 25 maart gehouden zou worden, wordt verplaatst naar een nog te bepalen datum.

De Goossens Montferland Tocht (toertochten op de verharde weg) die nu gehouden wordt op zondag 13 mei, krijgt een andere opzet. Hierover volgt later meer informatie.

 

De reden voor het verplaatsen van de toertochten is o.a. de overvolle NTFU agenda van toertochten in de buurt. 

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Bestuursleden en commissieleden gezocht!
   (18-02-2018)

Dit jaar zullen er een aantal bestuursleden gaan aftreden. Hierdoor zal het aantal bestuursleden afnemen van 7 leden naar 5 leden.

Binnen het bestuur hebben we het voornemen om een aantal taken onder te brengen in commissies. Op deze manier kunnen we bepaalde onderwerpen binnen onze vereniging meer aandacht geven en beter beheren.

Lijkt je het wat om deel te nemen aan een commissie, of heb je interesse in een bestuursfunctie, laat het ons weten!

 

Het bestuur.

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Jaarkalender 2018
   (23-01-2018)

De jaarkalender voor 2018 is grotendeels gereed. De details van de evenementen moeten waar nodig nog verder worden uitgewerkt.

Op de voorpagina onder Eerstvolgende Clubactiviteiten en hiernaast onder Clubagenda hebben we het aantal zichtbare items vergroot zodat je een beter overzicht krijgt van alle activiteiten.

 

Graag aanmelden als je mee wilt doen met een evenement.

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Actie Bodycheck
   (13-12-2017)

Onze sponsor Bodycheck heeft weer een spectaculaire actie. Leden die deze periode indoor willen sporten kunnen deze winter tegen een gereduceerd tarief hier terecht.

Mocht je nog vragen hierover hebben, neem dan even contact op met Bodycheck.

 

 

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: 2e Borculose Ballentocht geslaagd!
   (25-11-2017)

Vrijdagavond 24 november werd de 2e Borculose Ballentocht gehouden.

We willen alle 330 deelnemers bedanken voor hun komst!

Mede door de bijdrage van de ondergenoemde ondernemers was deze tocht niet mogelijk geweest!

 

                                           

 

Bekijk hier de Foto's

 

  • deel 1, update 25/11/2017 (Jaime Lebbink)
  • deel 2, update 28/11/2017 (Dick Drenten)
  • deel 3, update 29/11/2017 (Leo Roest)

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Vrijdagavond 24 november 2017: De 2e Borculose Ballentocht
   (02-11-2017)

 

Ná het succes van vorig jaar organiseren wij voor de 2e keer "de Borculose Ballentocht" 

Deze mountainbiketocht is geschikt voor zowel de minder gevorderde als de gevorderde fietser. Bij deze tocht staat de ”funfactor” centraal. Daarom heeft onze vereniging wederom contact gezocht met diverse Borculose ondernemers. Deze keer hebben nog meer ondernemers spontaan hun medewerking toegezegd.

Met het ter beschikking stellen van hun faciliteiten wordt deze tocht als zeer verrassend ervaren. In de tocht worden namelijk een aantal zeer fraaie doorkomsten gerealiseerd.


Onderweg is er een fotoshoot waar deelnemers kunnen worden gefotografeerd. Deelnemers, die als groep de tocht fietsen, hebben de mogelijkheid om een groepsfoto te laten maken.

 

De lengte van de tocht is ca. 19 km (Eén ronde). Er bestaat de mogelijkheid om twee rondes te fietsen (2e doorkomst dan wel vóór 20:30 uur bij start/finish) 

Vanaf 20:30 uur is het niet meer mogelijk in te schrijven!

De tocht is volledig uitgezet met pijlen, linten en borden.

 

 

Een aantal van deze doorkomsten zijn ook de moeite waard voor toeschouwers, die dan ook van harte worden uitgenodigd om te komen kijken. De inschrijving, start en finish is bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg 51 te Borculo.  Tevens is daar een bewaakte fietsenstalling ingericht.
Deelnemers kunnen starten van 19:00 uur tot 20:30 uur. Ná inschrijving ontvangt elke deelnemer een polsbandje als betalingsbewijs. Ná afloop van de tocht kan in het café van Buitencentrum Kerkemeijer onder het genot van een drankje de polsband worden ingeruild voor een verdraaid lekkere bal gehakt!

Een deel van de onderweg gemaakte foto’s zullen hier worden gepresenteerd.

 

De volgende sponsoren hebben deze tocht mede mogelijk gemaakt!

                                           

 

   

De kosten voor deelname bedragen  9,-; NTFU leden betalen op vertoon van hun ledenpas €7,-.  (scan & go)
De kosten voor kinderen tot 16 jaar zijn € 5 (mits onder verantwoording van een betalende volwassene)

Een fietshelm wordt ten zeerste aangeraden en deelname is op eigen risico!

Omdat de tocht in het donker plaats vindt is goede ATB fietsverlichting een vereiste.

 

De route is (GPX) is hier te downloaden.

 

(in onderstaande afbeelding zijn de bijzondere passages weergegeven)

 

 

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Update ATB Route Graafschap
   (01-11-2017)

Na verschillende overleggen waarbij wij als deelnemende verenging onze wensen kenbaar hebben kunnen maken voor ons gebied (Ruurlo-Borculo-Barchem) is de routebouwer Patrick  Jansen van Tracks en Trails nu bezig om de conceptroute uit te werken en de eerste contacten te leggen met de grote landeigenaren. Een aantal hebben al toezegging gedaan, dus dat gaat de goede kant op!
Binnen nu en een aantal weken gaat hij het veld in voor een veldverkenning. Hierna zal begonnen kunnen worden met de toestemmingen en op een aantal plekken zou op basis van de huidige toezeggingen misschien al wel begonnen kunnen worden met het aanleggen/verbeteren van de eerste singletracks. 

Doelstelling is om in elk geval voor het nieuwe broedseizoen de eerste single track(s) klaar te hebben. 

Mocht je nog meer informatie willen, kun je contact opnemen met Jeroen Jassies

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Goede omstandigheden voor de Rabo Achterhoek Veldtoertocht
   (24-09-2017)

Op zondag 24 september werd de Rabo Achterhoek Veldtoertocht gehouden. We hebben weer positieve reacties van deelnemers mogen ontvangen.
Ondanks de vele toertochten in de buurt hebben we 341 geregistreerde deelnemers geteld en kijken we hier tevreden op terug. 

Bekijk de foto's hier.

 

Schrijf ook wat in ons gastenboek

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Verslag clubweekeinde
   (30-06-2017)

In het weekeinde van 24 juni zijn we met 19 man/vrouw sterk gaan fietsen in de Eiffel. Een mooi gebied met flinke heuvels. In totaal is er 3380 kilometer gefietst met in totaal 53687 hoogtemeters verdeeld over 2 dagen. Vier lekke banden, 66 gevulde bidons en heel wat sportrepen.

 

Vrijdag na aankomst, ingeklikt en de eerste route van 80 kilometer gefietst met 14 personen. Voor sommigen even wennen aan de heuvels, hoe schakel je nu efficiënt en verdeel je de energie goed? Hoe zorg je dat je “heel” beneden komt? Voor anderen gesneden koek en zij gaan dan ook als een speer de bult op en ook weer af. Het weer was super mooi en uiteraard is er tijd voor een kop koffie onderweg. Op tijd voor het avond eten terug bij de jeugdherberg (waar we met onze gemiddelde leeftijd van 47 jaar toch nog werden toegelaten :-)).

 

Dag 2, de zaterdag. Het begon wat fris. Voor de start de discussie, wat moet ik aan? Wel of geen windstopper? En ja, boven de 17 graden ga je uiteraard in korte broek. We vertrokken in 3 groepen voor 3 verschillende afstanden en hoogte meters. Groep 2 zocht de kortste route naar de uitgezette GPS track, welke over een 3 kilometer lang gravel bospad ging. De ervaring leert nu, dat dit best kan kan met een gewone racefiets.
Er werd door alle groepen flink geklommen. Bij de eerste koffiestop werd er nog een wissel van groep gedaan en de tocht vervolgd. Tussen de middag lunchen met pasta in Stavelot voor groep 1 en broodjes bij de bakker voor groep 2 en 3. Bij terugkeer in de jeugdherberg tijd voor de drankje en daarna stond er weer een prima maaltijd klaar.
De avondactiviteit ging naar Monschau, nog even de toerist uit hangen op het terras.

 

Voor de ijdeltuiten onder ons, komen we nog een wielren “probleem” tegen. Fietsen doe je buiten en dat geeft altijd een prachtige aftekening op armen en benen. Hoe zorg je nu dat je een beetje egaal bijkleurt, zodat je in een kortere korte broek en een hemdje niet voor aap loopt? De oplossing is bedacht, gewoon bij thuiskomst in de achtertuin aan het werk en trek hierbij de been en armstukken aan (naast zwembroek/ bikini). Let even goed op de randjes en je wordt egaal bruin. Wel goed smeren ;-).

 

We zijn er unaniem over eens dat de mooiste afdaling door het bos loopt, vanuit België (Krinkelt) richting Nationaal park eifel, daarna weg 258 rechtsaf het bos in tot aan Dedenborn. Deze afdaling is ruim! 8 kilometer lang en slingert constant door het bos.

Qua route hebben we nog een aanrader; het fietspad over de oude spoorlijn van Aken naar Luxemburg; de Vennbahn. Licht glooiend en met mooie uitzichten.

 

Met de jeugdronde van Berkelland en net NK wielrennen in het zelfde weekend en de start van de tour de france volgende week is natuurlijk de vraag;

Wie van TC de Berkelrijders verdient na dit weekend de bolletjes trui? Op deze vraag heb ik een aantal reacties gekregen.

Bij de heren kan ik Bart Kempers nomineren en bij de dames Rianne Fokkers.

 

Deelnemers bedankt voor de gezelligheid en inzet!

 

Bekijk enkele foto's in het fotoalbum.

 

Monique ter Braak

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Vernieuwing organisatie structuur
   (23-06-2017)

Het bestuur is momenteel bezig met een vernieuwde opzet van de structuur binnen onze vereniging. Per relevant thema zullen coördinatoren worden aangesteld en/of commissies worden samengesteld met het daarbij behorende beleidsplan.

Door deze vernieuwing hopen we dat processen binnen onze vereniging makkelijker bepaald, bewaakt en gerealiseerd kunnen worden.

 

Wil je ook bijdragen aan verbeteringen binnen onze vereniging? Laat het ons weten! ( bestuur@tcdeberkelrijders.nl)

Elke bijdrage zoals tips en ideeën zijn welkom!

 

 

Het bestuur.

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...