Rabobank Caubergclinic 2011

Elk jaar sluit de Rabo wielerploeg het wegseizoen af in oktober met een happening in Valkenburg.
Zakenrelaties van de bank worden uitgenodigd om een toertocht te komen fietsen, samen met de profs. Het is een tweedaags evenement, op vrijdag en zaterdag wordt er gefietst, op vrijdagavond is het groot feest voor de hele ploeg, met iedereen die er bij betrokken is, incl. partners.

Afgelopen jaar was het overigens ook mogelijk een paar kaarten te bemachtigen via de NTFU.
Via onze contactpersoon bij Rabobank Graafschap Noord was ik uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen. En dat was natuurlijk tegen geen dovemansoren gezegd. Er kon nog iemand mee ook, en Jos Beuting leek het ook gaaf, dus we zijn samen naar Valkenburg vertrokken.

Het was ontzettend leuk. We werden onthaald in een grote zaal in sporthal de Polfermolen met koffie en vlaai. Iedereen was ingedeeld per streek aan tafels (en daarmee teams).
Wij waren de enigen uit het “verre oosten” en zaten bij Rabobank Randmeren aan tafel (Nijkerk, Putten). Ik dacht nog daar hoort Zeewolde ook wel bij, dan had ik misschien nog met bekenden uit Zeewolde kunnen rijden.
Maar er was er waarachtig wel een van mijn vorige club uit Zeewolde, die is financieel manager bij een ziekenhuis in Almere en gaat vaker op stap met de Rabobank, was b.v. ook naar de tour geweest.
Zat alleen niet in onze ploeg.
Wel aan de oostelijkste tafel: Robert Gesink (nog op krukken), in het blauw middenboven in de afbeelding hiernaast.
Wij zitten hier tegenover Robert.
Adri v.d. Poel en Hennie Kuiper waren ingeschakeld om de toerroute te showen: ze fietsten hem rond op video en gaven her en der commentaar. Op de film, zowel als op het podium.

Totaal waren er 22 ploegen.Hierboven op weg naar de start, met Sebastiaan rechts.

We kregen allemaal een Raboshirt met lange mouw zodat er mooie homogene groepen van 9 à 10 rijders van start gingen. Op de startstreep werd er een foto gemaakt.Wij stonden 2e en 3e van links.

Bij elke ploeg reden er 2 profs mee. Bij ons waren dat Sebastiaan Langeveld en Wesley Kreder.
Onze ploeg was wel redelijk gelijkmatig van samenstelling, er was er maar 1 die het moeilijker had, die heeft stukken met de auto gereden.
Er was namelijk ook een volgauto per ploeg. De verzorgers in die volgauto sprongen te hulp toen ik al snel mijn ketting van het voortandwiel af schakelde (stom, slecht afgesteld).
Bij de start werden er repen en bidonnen uitgedeeld, het was allemaal erg goed verzorgd.

Onderweg was er 1 verzorgingspost.


Dit was een tent waar ze met terrasverwarmers op eventueel koud / nat weer gerekend hadden.
Maar dat was het niet, het was prachtig weer. Helemaal geweldig. De heren profs maakten op de fiets met ons een praatje, echt leuk.
Jos was sneller dan de rest en toen hij op een gegeven moment maar eens vooruit reed op Camerig snelde Wesley van achteren gauw naar hem toe. Reden ze samen naar de top.
De hele route was goed uitgepijld:Nadat we een hele serie bekende colletjes onder de wielen door hadden kwamen we terug in Valkenburg waar we nog tegen de Cauberg op gingen. Daar werd de tijd opgenomen. Achter het nummerbordje dat we aan het stuur bevestigd hadden zat een chip. En bij bovenkomst werd de tijd van iedereen omgeroepen.
De profs van ons bleven helaas beneden wachten tot we weer terug waren. Bij andere groepen gingen ze juist wel mee om nog even gang te maken voor een goede tijd.
Daarna terug naar de sporthal waar we konden douchen en er nog een pastabuffet wachtte. We kwamen daar de 3e Berkelrijder tegen: Hans Burgers, verzorger bij het Rabobank offroad team.

Diverse mensen bleken al jaren mee te gaan. Onderweg leuke gesprekken: “Het gaat toch harder dan vorig jaar? Toen reed Mentsjov op kop, dat ging niet zo hard”.
Er waren er 2 die alle 11 edities meegedaan hadden (dit was de 11e keer).

Wat ons betreft (en alle andere aanwezigen ook volgens mij), een groot succes. Erg leuk.
Op Rabosport is een video te bekijken: http://www.rabosport.nl/wielrennen/video/AQiHrlzeGjuICs5QX3zt33Ui/Zwoegen_tijdens_Cauberg_Clinic.
Waarbij ik dan moet opmerken dat er bij ons niet geduwd werd . En de video geeft de indruk dat de gemiddelde leeftijd wat hoger was. Maar dat is in werkelijkheid niet zo.

De eerste 3 rijders bleven ook onder de 2 minuten op de Cauberg, en dat is best hard.
Jos werd 53e met 2.45 min. Ik was 89e met 3.11 min (van de 195 in de uitslag van zaterdag):

Op Rabosport staat verder ook nog een verslag.

Onze conclusie: een prachtig evenement.

Geert Ribbers
Ogenblik a.u.b. ...