Nieuws

Laatste Nieuws: 40 jarig jubileum shirt uitgedeeld
   (21-04-2018)

Vrijdagavond 20 april zijn de jubileumshirts uitgedeeld aan de deelnemende leden bij onze sponsor Goossens raceshop in Borculo.

Als verrassing heeft Goossens raceshop er een goed gevulde goodiebag erbij gedaan.

We willen dan ook namens het bestuur en de kleding commissie Henk Beumer van Goossens raceshop bedanken voor deze bijdrage.

 

Veel fiets plezier met dit unieke shirt.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Rustig fietsen op de woensdagmiddag
   (16-04-2018)

Tijden de algemene leden vergadering is het initiatief naar voren gebracht om korte afstanden met een lagere snelheid te gaan fietsten .

Tijdens een speciaal opgezette rit door Frans Bouwman is er naar voren gekomen dat we vanaf heden op de woensdag middag ook gaan fietsen.

Tijdens deze woensdagmiddag zijn er wel een aantal spelregels waar we aan dienen te houden.

 

  • Snelheid maximaal 25 km/h
  • Lengte afstand tot de 50 km, 25 km fietsen dan gezellig koffie drinken en dan weer 25 km fietsen.
  • Routes van de site gebruiken.
  • Clubkilometers worden bijgehouden.
  • Groep grote maximaal 6 tot 8 personen, bij meer deelnemers wordt deze opgesplitst naar meerdere groepjes.
  • Voor iedereen toegankelijk.
  • Communicatie over deze tochten verloopt via het Forum.

 

Namens de Toercommissie wensen we de deelnemers aan deze ritten veel fiets plezier en natuurlijk ook gezelligheid.

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Dinsdag 1 mei fietsen op de nieuwe N18
   (11-04-2018)

Publieksdag nieuwe N18

Noaber18 is tot maandag 30 april 2018 bezig met de laatste werkzaamheden aan de nieuwe N18 en de oplevering van het project. De 27 kilometerlange nieuwe autoweg is dan klaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat wil de weg zo snel mogelijk openstellen, maar tegelijkertijd ook het publiek de mogelijkheid geven om eenmalig de nieuwe weg op een andere manier dan vanuit de auto te beleven. Daarom organiseert Rijkswatersaat op dinsdag 1 mei 2018 een publieksdag. Het afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat veel ideeën gekregen voor de invulling van een publieksdag. Helaas moesten veel ideeën afvallen, omdat ze qua tijd, ruimte en veiligheid niet haalbaar bleken. Op 1 mei 2018 kunnen bewoners uit de regio fietsen en wandelen over de nieuwe N18 en zijn de aansluitingen Neede en Haaksbergen te bekijken. Daarnaast zijn er vanwege de meivakantie ook allerlei activiteiten speciaal voor kinderen.

 

De Toercommissie wil deze unieke kans niet laten liggen en wil dus graag met onze leden genieten van deze openstelling.

Tussen 12:00 en 16:00 uur is de weg open voor fietsers en voetgangers, de weg is toegankelijk vanaf de aansluitingen Neede (Rietmolen) en Haaksbergen.

Omdat deze route niet beschikbaar is een navigatie bestand, fietsen we zonder navigatie.

We starten bij de OVM om 13:00 uur en fietsen dan richting de aansluiting Neede (Rietmolen) om daar te gaan gieten van een glad stuk asfalt.

Omdat er deze dag veel publiek verwacht wordt dienen we rekening te houden met deze bezoekers en de instructies van de verkeerregelaars op te volgen.

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Verslag openingstocht op 8 april 2018
   (10-04-2018)

 

 

De openingstocht zondag 8 April 2018.

Het stripverhaal van de openingstocht met veel plaatjes en wat tekst.

Vandaag waren er diverse grote evenementen in Holland bv. in Rotterdam: de Marathon van Rotterdam en daar was de Burgervader (Burgemeester) aanwezig  (alleen kijken). In Borculo was er de openingstocht van de Berkelrijders. Ook hier was een Burgervader aanwezig (om te gaan fietsen !)

Er waren veel leden die deze zondag uitgekozen hadden om te gaan fietsen (supermooi fiets weer). Langzaam werd de groep steeds groter .

Ook waren er twee tandems teams gekomen. Uiteindelijk waren er ruim 50 leden met de eregast die mee ging fietsen.

Maar als er zo ‘n belangrijk persoon mee gaat fietsen dan moeten daar natuurlijk ook extra maatregelen voor getroffen worden. Daar waren ze dan ook; de POLITIE. Twee ( leuke ) politie dames die even in overleg gingen met de Burgervader over van hoe en wat. Dan zou je denken: komt dat nu allemaal wel goed ?

 

 

Spanning en ontspanning, kijk naar de gezichten. Je kan goed zien op de foto’s dat de dames er zeer ontspannen bij stonden.

Bij de heren was er toch iets meer druk; zeker meer spanning, bv. kan ik met de snelle groep mee en kan ik misschien ook nog het snelle kopwerk aan enz. enz. 

 Minister MORATI zelf , hij had zijn gedachte nog bij heel andere dingen. Hij was weer met zijn TOPfiets. Gemaakt van ruimte materiaal en dat was lang geleden, dus fietst en fietser moesten weer even wennen. De benen zijn nog lang niet TOP ?

De oudere leden zagen het wel zitten.

Maar er waren helemaal geen afspraken met de politie. De politie dames kwamen alleen even controleren. Dus kon er gestart worden .

 

Maar de START ging niet zo goed ! DE 1e .groep ( de snelle ?!?!? ) ging Links af , de 2e groep was even de weg kwijt en de 3e groep ging Rechts af. Langs het O.V.M. gebouw.

We zijn wel een paar keer om het hele O.V.M. gebouw gefietst en uiteindelijk is elke groep op de goede route uitgekomen.

Dus alles is uiteindelijk goed gekomen en ik vond de 3e groep een super groep , mooi tempo, mooi weer en een paar mooie fietsmaatjes.

 

Rondje O.V.M. gebouw ( locatie ).

 

Onderweg nog een paar fiets actie foto’s gemaakt van deze 3e groep. Mooie route naar Almen. Deze route is te zien op onze website.

 

Aangekomen bij onze (verzorging post ) DE HOOFDIGE BOER in Almen .

 

Daar zat al de 2e groep. Er waren nog tafels genoeg vrij op het terras, dus kon de 3e groep er mooi bij gaan zitten. De 1e groep moest nog komen , die moesten maar een paar KM meer fietsen en dat was DE SNELLE GROEP ?! De leiding van de groep 2 en 3 heeft even overleg gehad met de leiding van DE HOOFDIGE BOER , op hoog niveau dus. Er is afgesproken om maar vast te beginnen met de koffie en appel gebak + echte slagroom.

De beide leidinggevende figuren, wilden dat even vast laten leggen (foto ) bij de appel gebak locatie.

De 1e groep kwam ook net binnen. Dat kwam met de planning goed uit. Zij konden dus zo aansluiten. Deze groep moest en wilden graag extra grote tafels hebben dus werd hun deel van het terras verbouwd.

Er natuurlijk zijn nog vele foto’s op het terras gemaakt van goed etende BERKELRIJDERS. Zie al deze mooie foto’s op de fotopagina van onze website.

Bijna Iedereen zat te genieten van de koffie en het Appel gebak . Alleen de schrijver van dit verhaal niet!

“”De “” schrijver had onderweg gezien dat er nog wel wat problemen waren met het achterwiel van de Haarlo Tandem. Ik had een spaaksleutel bij me dus toch maar weer wat technisch werk gedaan. Het achterwiel van deze tandem had een hele grote slag en deze is voor een groot deel hersteld. Volgens de piloot van deze tandem liep de velg niet tegen de rem. Maar deze remmen stonden ook zo ver van de velg dat ik me af vroeg of je daar nog mee kon remmen.

De dames wilden graag alleen met hun groepje op een mooie foto !

Dat vonden de heren discrimineren dus moest er alsnog een minder mooie foto gemaakt worden met BIJNA de hele groep.

 

Maar voordat iedereen plaatsgenomen heeft ……………...??!!!!!!
U mist één persoon: Mister MORATI, de leiding van de 2e en 3e groep en de schrijver en … ja iemand moest deze foto maken. Er waren zoveel leden op deze openingstocht dat je wel een hele goede camera moet hebben om dat goed op de foto te krijgen. Dat gaat niet zo makkelijk met een zak cameraatje.

GELUKT …………………………. ?

De herstart van de 1e groep ging niet zo vlot. Er zijn altijd trage fietsers. Maar alle 3 de groepen kon deze fotograaf nog goed vast leggen en ook nu was het weer genieten van het mooie 2e deel van de route, het rustige tempo en mooie fiets weer.

 

Start problemen !

 

Eerst verzamelen !

De organisatie kan terug kijken op een geslaagde openingstocht, een goede opkomst en niet te vergeten een belangrijke VIP gast mee in de 1e groep. Ook is er gelukkig bij alle drie de ploegen geen materiaal pech geweest. Afgezien van de slinger in het achterwiel van de tandem. Ook waren er geen valpartijen.

Je kan je als organisatie bijna niets meer wensen ?! Of toch? Misschien een betere fotograaf of een goede verslag schrijver voor de volgende keer ?

 

Ik heb deze keer weer mijn best gedaan, GROETEN ,

VOOR DIT STRIP VERHAAL ZIJN MAAR EEN PAAR FOTO’S GEBRUIKT.

DE MOOISTE FOTO'S VAN U STAAN WELLICHT IN DE FOTOALBUMS OP ONZE WEBSITE

De laatste foto van dit Strip verhaal.MISTER MORATI en de leiding van De Hoofdige Boer. (Zo kunnen ook leiding gevenden met elkaar omgaan)


Ogenblik a.u.b. ...

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Signalen
   (10-04-2018)

"Zondagmorgen was onze jaarlijkse openingstocht. Na een welkom van onze voorzitter heeft Leo Roest weer even de signalen die belangrijk zijn bij het rijden in de groep opgefrist.
Deze signalen worden natuurlijk niet alleen bij TC de Berkelrijders gebruikt. We willen je hiervoor graag verwijzen naar de bijlage die per mail is verstuurd, dit jaar willen we vanuit de vereniging ook graag meer aandacht voor de veiligheid.
We hebben we tijdens het rijden in clubverband de laatste jaren te maken gehad met diverse valpartijen. Van “onschuldig rollebollen” met alleen wat materiele schade, schaafplekken en een deuk in het ego, tot valpartijen met diverse botbreuken. Voorkomen kunnen we dit natuurlijk niet helemaal, maar als vereniging willen we ongevallen natuurlijk zoveel als mogelijk voorkomen.
Hierom hebben we de commissie veiligheid in het leven geroepen.

Vanuit de doelstellingen die we hebben gesteld in ons beleid, willen we hier meer concreet mee aan de slag. Omdat we rijden in diverse doelgroepen man/vrouw, recreatief/sportief/prestatief en in diverse leeftijden is het wenselijk dat deze commissie deze diversiteit bevat. We hebben gemeend om hierin de aftrap te maken met Leo Roest (man/sportief) en Monique ter Braak (vrouw/recretatief). We willen er graag naartoe om de commissie te laten draaien op 3 commissieleden, waarvan maximaal 1 ook bestuurslid is en veiligheid in de portefeuille heeft. De 2 bestuursleden is voor nu voornamelijk om een en ander op te starten.

Wil je hierover meedenken. Neem dan contact op met Leo of Monique.

De officiële vacature volgt nog...

We wensen ieder een sportief en veilig seizoen toe!"

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Nieuwe MTB Route
   (04-04-2018)

Velen hebben het misschien via Facebook gelezen, maar voor de mensen die dit niet hebben willen we toch ook graag de volgende informatie met je delen:

Een Graafschap waardige MTB-route komt steeds dichterbij! We hebben niet stil gezeten en hierbij een update om jullie bij te praten over de voortgang.

We hebben afgelopen maanden verschillende zoekgebieden vastgesteld waarin we gaan kijken voor de route. Met 'we' bedoelen we vertegenwoordigers van de verschillende fietsverenigingen , stichting Achterhoek Toerisme én Patrick Jansen van Tracks & Trails.

Het plan nu is dat de nieuwe route uit 4 deelroutes zal bestaan, zodat alle interessante plekken benut gaan worden. Daarbij gaan we voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Elke route zal grofweg rond de 20km zijn en vormt daarmee een op zichzelf staande route.

 De 4 deelroutes worden met elkaar verbonden via het parelsnoer principe. De afstand van de 4 routes samen, met verbindingen, zal richting de 100km gaan. Dit alles nog met een groot voorbehoud, want veel is afhankelijk van de toestemming van grondeigenaren. 

Ook kijken we nadrukkelijk naar goede start/finish plekken met parkeergelegenheid en het liefst ook nabijgelegen horeca voor de broodnodige calorieën en dorstlessers.

De locaties van de 4 lussen zijn in grote lijnen gelijk met de huidige route:
- rond Gorssel tot aan het Twente kanaal
- tussen Zutphen en Lochem, het Grote Veld
- de 'bergen' tussen Lochem en Barchem
- tussen Borculo en rond Ruurlo

 

De volgende stap is het verder uitwerken van de concept routes en overeenstemming vinden met de desbetreffende grondeigenaren. Daar zijn we druk mee bezig. Qua planning valt er nu nog niet zoveel te zeggen, de wens is dat dit najaar de eerste singletracks klaar zijn.

We houden je op de hoogte, heb je nog vragen bel, app of mail Jeroen Jassies dan even!

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Instap en opstap ritten 2018
   (02-04-2018)

Instap en opstap ritten 2018

Heb je belangstelling om ook eens mee te fietsen bij TC de Berkelrijders?

TC de Berkelrijders heeft op diverse dagen speciale instap en opstap ritten zodat je kennis kunt maken met het fietsen in een groep en de voordelen hiervan kunt ervaren. Er zijn meerdere fietsgroepen die op niveau worden samengesteld, er is dus altijd een groep waarbij kan worden aangesloten.

We zorgen er altijd voor dat de groep bij elkaar blijft ook als er iemand niet met de snelheid kan mee komen, het moto is samen uit samen thuis.

De snelheidsgroepen die worden aangehouden zijn:

Snelheid tot 30km/h

Snelheid tot 35km/h

Snelheid vanaf 35 km/h

 

Op volgende data zijn er speciale opstapdagen:
Zondag 15 april – 9:00uur – parkeerplaats OVM Borculo
Zondag 22 april – 9:00uur – parkeerplaats OVM Borculo

Zondag 29 april – 9:00uur – parkeerplaats OVM Borculo
Zondag 13 mei – 9:00uur – parkeerplaats OVM Borculo

 

Tevens is er ook de mogelijkheid om mee te fietsen op de doordeweekse dag, we fietsen ook op de dinsdagmiddag en -avond en de donderdagmiddag en -avond, Kijk voor deze starttijden  en afstanden op de site.

Fiets geheel vrijblijvend een paar keer mee, denk eraan dat een helm altijd verplicht is.

Graag zouden we vooraf willen weten of jij mee wil fietsen, geef je dus op via de mail info@tcdeberkelrijders.nl  of voor meer informatie kunt je bellen met Marco, tel. 06-40419517 of Monique, tel. 06-54210156

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Foto's feestavond
   (24-03-2018)

De foto's die gemaakt zijn tijdens het 40 jarig jubileum feestavond staan op de site. 

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Zondag 8 april nieuwe route openingsrit
   (22-03-2018)

Zondag 8 april nieuwe route openingsrit.

 

Wegens het aanleggen van de nieuwe N18 en de vele weg afsluitingen zal dit jaar de openingsrit niet richting Buurse gaan.

De toercommissie heeft er voor gekozen om dit jaar richting Laren en Almen te fietsen.

Er zal een koffie en appelgebak pauze gehouden bij het Landhotel De Hoofdige Boer in het midden van Almen.

 

Dus bekijk de route en meld je aan via de site zodat we weten dat jij er ook bij bent.

Deel via:

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Jubilarissen in het zonnetje gezet
   (19-03-2018)

Afgelopen zaterdag 17 maart het was exact 40 jaar geleden dat we als toerclub zijn opgericht. Vanaf klokslag 18.00 uur werd iedereen ontvangen met koffie of thee bij buitencentrum Kerkemeijer in Borculo. De sfeer zat er al meteen goed in en vele herinneringen werden opgehaald, daarbij geholpen door de prachtige foto´s en filmbeelden en oude wielershirts welke in de zaal waren opgangen. Al snel kon er genoten worden van een uitgebreid buffet en werd er stil gestaan bij de jubilarissen. 

Harm Drent, Tonny Cornelissen en Henk Bouwmeester werden toegesproken door voorzitter Gerrit Legters. Speciaal voor dit jubileum is burgemeester Joost van Oostrum met een 40 jarige oude racefiets uit zijn eigen collectie naar het jubileumfeest gekomen om deze personen in het zonnetje te zetten vanwege hun 40 jarig lidmaatschap. Ere leden Harm Drent en Tonny Cornelissen zijn zelf oprichters van de club. Ook is ere Lid Marinus Bloemendaal bedankt voor zijn 35 jarige lidmaatschap en zijn inzet als materiaalbeheerder. En Karel Beijer werd deze avond ook in gehuldigd voor zijn 25 jarig jubileum bij de vereniging.

Na de nodige felicitaties heeft  John van Ierland een lezing gehouden. Successen, nederlagen, achtergronden en het verhaal achter een verhaal van bekende renners passeerden de revue. Met ondersteuning van een ploegleidersauto, fietsen, wielershirts en beeld materiaal waande hij zich in de tijd van de heroïsche wielerverhalen.

Met een drankje in de hand werd er door de aanwezige leden genoten van deze verhalen. Na afloop kwamen de eigen verhalen naar boven bij de aanwezigen en werd er nog volop genoten.

Wij kijken terug op een geslaagde feestavond!

 

Bekijk hier het fotoalbum.

Deel via:

(Terug naar boven)