Een zondagmorgenrit in mei

Hier weer een  verhaal voor de fietsliefhebbers (sters).

Het is zondag 6 mei 2012 en het is maar 8 graden buiten. Het is wel al aardig druk bij de Rabobank in Borculo, niet met klanten , maar met leden van de Berkelrijders. Ik had er al 22 geteld en er kwamen er nog een paar bij ! De groep werd in twee groepen verdeeld. De eerste groep wordt gevormd door de lange afstand fietsers, ze gingen deze keer voor 102 km. De tweede groep ging voor 90 km. Beide groepen reden een route die eerst deels de Berkeltocht volgde, maar dan linksom. Er waren diverse klimmetjes al voor de Holterberg: een ronde Holterberg.

De tweede groep waar ik in zat, had wel veel pech.
Eerst de slipper van Gerrit. Ik fietste achter Gerrit en dacht eerst dat hij met zijn wiel in de berm kwam en toen de val heeft gemaakt. Gelukkig voor hem was de val in de berm, hij zat onder het stof. De schade leek mee te vallen, aan zijn dure fiets was niets te zien. Maar helaas: lees het verhaal van de voorzitter in het nieuws op de site.

We waren net even wat verder, nog geen 30 km op de teller, en daar was het eerste (tweede) pechgeval en dat is lang geleden dat ik dat had mee gemaakt: een lekke band!
De band van eén van de zwaarst en grootst (ook figuurlijk ) gesponsorde leden was lek. Maar deze fietser rijdt ook op heel speciaal materiaal, maar de banden?
Na een hele snelle bandencontrole en -wissel (binnenband) zaten we snel weer op de fiets. Maar nog geen 10 km verder was er weer een lekke band bij dezelfde persoon. Na een nog betere controle van de gesponsorde buitenband bleek deze van GEEN goede bandenfirma te zijn, dat krijg je soms met gesponsord materiaal. Geen goed materiaal. We konden weer verder maar het was niet helemaal zeker dat we het nu gehad hadden?

Tevens kregen we wat problemen met onze GPS freaken, die hadden tussen de knooppunten  Markelo , Goor en Rijssen een storing in /op hun GPS systeem (ZE KEKEN NIET GOED)  dus fietsten we verkeerd. Gelukkig hadden we een oplettende GPS freak, die zag  dat we terug moesten. We dachten even die 100 meter terug te fietsen over de provinciale weg, dus niet op het fietspad.
We waren bijna bij de rotonde waar we rechts af moesten en daar waren ze! Hoezo geen blauw op straat,  zelfs op zondag een politie auto bemand  met twee fanatieke agentjes die wilden wel even weten waarom of wij geen gebruikt maakten van het fietspad?
We konden gelukkig ons dames lid in de strijd gooien en met haar vrouwelijke charmes kon ze de ene agent snel overtuigen.  De tweede daar moesten nog meer charmes voor gebruikt worden.  Maar uiteindelijk mochten we onze route vervolgen. Toch soms wel handig een paar van die vrouwtjes bij de groep!

We zaten op de Holterberg en het was ook dit jaar weer voor de eerste keer moeilijk.
De laatste klim van de Holterberg: iedereen was aan het blazen, een schreeuw: weer lek. Het was weer ons grote gesponsorde lid. Daar kwam ook nog de tweede groep voorbij, ook blazend, die hadden de lange afstand moeten fietsen en na goede informatie stond er nog een lid lek. Het andere slachtoffer was niet zo’n groot gesponsord lid maar reed wel met hetzelfde bandenmateriaal dacht ik gezien te hebben. De koffie was in Holten bij de bakker, de groep was weer samen en op het terras bleek hoeveel leden er waren wezen fietsen.

Na de koffie met appelpunt ging groep eén weg, groep twee daar werden de banden nog even van gecontroleerd en de Tandem vraagt meestal en iets rustigere start. We hebben de laatste 35 km. van de 90 km gelukkig zonder problemen uitgefietst. Het was wel even een heftige  zondagochtend geweest,  maar we hebben met al deze pech wel wat na kunnen praten over al deze dingen die gebeurd zijn, dan gaat het allemaal toch snel, we waren natuurlijk wat later in Borculo dan verwacht. Maar ondanks het koude weer was er weer een redelijk grote opkomst geweest.

Bent U deze keer niet mee geweest, kom de volgende keer meefietsen.

Gerrit het allerbeste en hopelijk ben je gauw weer hersteld .  En dan ons grote bandenlid: ik was na deze fietstocht niet moe in de benen, Nee ik had kramp in mijn vingers van elke keer die band weer op de velg zien te krijgen met deze koude temperaturen is dat geen gemakkelijke opgave. Ik hoop dat er de volgende keer betere banden gesponsord zijn! Ik heb er nog een paar in de schuur: dat zijn antilek-banden .

Groetjes de Morati fietser.


Ogenblik a.u.b. ...