¨Klimmen tegen MS¨ verslag Frans Bouman

Verslag 20 mei 2013 beklimming van de Mont Ventoux. 


In januari 2013 kwam er bericht binnen bij Lia van het Nationaal MS fonds. Het bericht ging over het beklimmen van de Mont Ventoux. 
Hierop stelde Lia voor of dit niet een leuke uitdaging voor mij zou zijn. Nadat wij besloten hadden dat ik het zou gaan doen zijn er eerst een aantal afspraken gemaakt zoals afvallen, minder alcohol en natuurlijk  trainen. 
Alle goede voornemens zijn gelukt, zij het dat trainen in het voorjaar van 2013 
niet de meest ideale omstandigheden met zich heeft meegebracht. Het was koud en heel veel wind, bij de Berkelrijders noemde wij het al … wind. Desondanks ruim 2000 km oftewel 100 uur op de fiets getraind en een basis gelegd. 


Op 28 april 2013 zijn wij vertrokken naar Frankrijk. 
Bij aankomst in Vaison La Romaine heb ik de eerste week rustig aan gedaan. 
Maar daarna toch 3 x de berg beklommen om het gevoel te krijgen bij wat zo’n berg is en wat het met je doet. En natuurlijk niet te vergeten alles onder aanmoediging van Lia. Want dat moet gezegd worden Lia heeft een geweldige bijdrage geleverd om mij iedere keer weer te ondersteunen bij het trainen en extra motivatie te geven om dat geen te doen wat noodzakelijk is om goed aan de start te verschijnen. 
Ook is het leuk om stil te staan bij de support van Saskia en Dennis, die bij hun vrienden en collega’s middels social media de actie onder de aandacht hebben gebracht.

Graag wil ik nog stil staan bij de geweldige reacties die ik/wij hebben ontvangen middels sponsoring van familie, vrienden en bekenden. Wat mij het meest is bij gebleven in de support die ik heb ontvangen en reactie in mail waarbij het wel eens slikken was vanwege de inhoud. Dit alles heeft een diepe indruk bij mij achter gelaten en was een extra motivatie om door te blijven trainen en er op 20 mei voor te gaan. 


20 mei 2013 

Start om 7.00 uur
5.15 uur uit bed, douchen, wel in het donker maar gelukkig wist ik wat de voor en achterkant was, eten en op de fiets naar Malaucène daar verzamelen
7 .00 uur de start aan de voet van de Mont Ventoux. 

Het was koud maar op dat moment wisten wij nog niet dat er een dik pak sneeuw lag op de top en dat begon al ruim 10 km onder de top. 
Overschoenen vergeten, deze kreeg ik later van Lia in Bedoin. Dus de gehele klim erg koud gehad wat niet bepaald bevorderlijk is om een goede prestatie neer te zetten. Uiteindelijk na de top te hebben behaald met zweethemd/shirts/winterjack en nylonjack afdalen naar Bedoin. In Bedoin was een ontvangst comité bestaande uit Lia, Ron , Mirjam en de fam. Markusse uit Overveen (buurtjes op de camping en ook nog door hun gesponsord (geweldig toch!!!!). Koffie en even uitgerust en begonnen aan de tweede  klim terug naar de top. 

Onderweg heeft Ron een foto reportage gemaakt en waren Lia en Mirjam er voor de morele ondersteuning, ook Ron heeft zijn steentje bijgedragen in support met de nodige kracht termen . De steun was echt nodig want dat het zwaar zou worden was mij bekend maar zo zwaar door de kou had ik niet verwacht.
Bij de laatste klim had ik toen wel plezier van de overschoenen. Na twee keer de top behaald te hebben heb ik het besluit genomen dat het zo genoeg was. Ik heb er een geweldig goed gevoel aan overgehouden , zeker als je de mensen spreekt onderweg naar de top. Zo nu en dan waren de gespreken zeer emotioneel en om nooit meer te vergeten, een super ervaring en steun in de rug voor iedereen om samen zo verder te gaan. 


Nog enige kengetallen: 

gewicht op 1 januari 2013 96,4 kg 
gewicht op 1 juni 2013 86,2 kg 
gereden km tijdens de training 2865 
calorieën verbruik (totaal) 44511 
gereden hoogte meters 20 mei 3363 
verbruik aan calorieën 3375 
lengte tocht 108 km 


Resultaat. 

De bijdrage die op mijn naam is gestort bedraagt ruim € 5.500, de exacte stand wordt begin juni 2013 bekend gemaakt. 
De laatste stand welke wij hebben ontvangen op 1 mei bedroeg ruim € 300.00, voor de 375 deelnemers. Verdere informatie wordt door KLIMMENTEGENMS vermeld op de site www.klimmentegenms.nl hierop is alles te vinden van de dag en het definitief 
resultaat van de totaal opbrengst. Rest mij en ieder te bedanken voor de support en bijdragen welke zijn gestort ten gunsten van het Nationaal MS Fonds. 

Zonnige groet uit Frankrijk, 


Frans en Lia Bouman 


Ogenblik a.u.b. ...