Beach Challenge Noordwijk - IJmuiden - Noordwijk

SRAM MTB Beachchallenge Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk. 

Voor zondag 8 december stond de Beachchallenge Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk op het programma. Deze strand race kent een afstand van 52 km met geneutraliseerd vertrek. Zaterdag 7 december eind van de middag vertrokken naar een overnachtingsadres in de buurt van Noordwijk.

Zondagochtend tussen 8 uur en 9.30 uur was de inschrijving bij café ’t elfde gebod op de boulevard tegenover de start. Om tien uur zou het startschot klinken. Het was al druk bij de inschrijving enkele ploegen, recreanten maar ook bekende namen zoals Sebastiaan Langeveld en Bart Brentjes waren van de partij.

Nadat ik mijn stuurbordje had gemonteerd en mijn speciale opgelegde strandbanden op druk had gebracht. Begaf ik mij tot de startzone waar al een menigte stond te wachten.
Enkele deelnemers bekeken op hun telefoon nog even het weerbericht, tempratuur rond de 10 graden, bewolkt maar droog en een sterke wind. Windkracht WZW 5 bft. Dus heenweg wind mee en terug weg wind tegen, dat belooft nog wat!

Het liep al tegen tienen de spanning nam toe. Klok slag tien uur werden we weg geschoten.
Sommige trokken en duwden net of hun leven er vanaf hing. Ik vertrok rustig éénmaal op het strand haak ik wel aan bij een groep, dacht ik nog.


De heenweg met wind in de rug ging redelijk gemakkelijk. Soms reed ik alleen dan weer in kleine groepjes. Na het keer punt in IJmuiden werd het stukken zwaarder. Alleen tegen de wind in kom je nauwelijks vooruit. Maar aanhaken bij een groep en in waaiers rijden. Ik reed met een man of vijftien mee. Er werd goed samen gewerkt door goede waaiers op te zetten. Zo konden we ondanks de wind nog redelijk snelheid houden.

Uiteindelijk met een glimlach over de eindstreep gekomen dat ik race toch uitgereden heb.
Weer een ervaring rijker. En een mooi evenement.
Voor de kenners, Ramses Bekkenk heeft gewonnen met de snelste netto tijd; 1.32, 44.

sport groet, Arnoud Mensink.


Ogenblik a.u.b. ...