Openingsrit (WEG) 2015

De openingstocht 08 maart 2015:

Zondag 8 maart werd onze traditionele openingstocht gehouden. De afstand was 62 km. We moesten het deze keer nog doen met de oude kleding, dus moeten de nieuwe kledingsponsors nog even wachten. Hopelijk is het dan ook zo goed weer! Het was super weer, dus dacht ik na bijna 8 maanden rust, ik ga het maar weer eens proberen of de fietsbenen nog werken. Maar er waren veel meer leden die de fiets vanochtend maar eens gingen uittesten. Zoals al gezegd, super weer, dus hoefde ik niet zoveel tijd te besteden aan de kleding (wat doe ik allemaal aan voor de kou!), maar van de hele grote groep was er nog niet één lid in de verwachte korte broek.

De start was precies om 09.00 uur en dan is het voor een zeer goede fotograaf, nog heel moeilijk om de hele groep op de foto te krijgen! Er werd gestart in ”druppel start“ dus moest ik 8 maal proberen een paar startende leden op de gevoelige plaat vast leggen.

Na dat ik deze zeer moeilijke foto als technische opdracht had geklaard, moest ik nog even door fietsen om uiteindelijk in de 4e (de laatste) groep aan te sluiten. Na +/- 1 km had Iedereen denk ik zijn groep gevonden en met een mooi fietst tempo ging het richting onze rustlocatie. Ik kon onderweg nog enkele mooie portretfoto’s maken van diverse leden in volle in spanning. Maar die foto’s heb ik alleen gemaakt van de hele mooie leden in onze groep. Ik ben niet zo goed in het fotoshoppen. Alleen de tandemrijders, ja dat kan niet veel anders , daar staan dan twee leden op ?!

Er waren natuurlijk ook leden, die kon ik om diverse andere reden niet op de foto zetten.

We zijn vertrokken met 46 leden en de koffie met appel gebak was bij Captain Jack. Een bekende rustlocatie voor veel Berkelrijders.
Bij Captain Jack aangekomen, hadden de eerste twee groepen het terras al aardig gevuld. Gelukkig is het een heel groot terras. Daar nog even een paar foto’s gemaakt van leden die aan rust toe waren en de gastvrouw heel druk met de verzorging bezig hielden. Je kon ze er uit halen, er waren ook leden bij die broodnodig een appelpunt nodig hadden om hun verloren calorieën weer op pijl te brengen ?!

Het was genieten zo in de zon, maar er moest nog een keer een beroep gedaan worden op de fietsbenen, want de 30 km die we nu nog moesten fietsten, is +/- 75 % wind tegen. Ook nu was de start weer een ”druppel start“. Maar één van onze dames, dacht dat ze al bij de finish was, een soort Johan Muzeeuw finish. Geen mooie steil, geen mooie fiets houding, geen mooie foto enz. . . Er is ook niets aan deze foto te shoppen. Maar misschien is deze foto goed te gebruiken voor ……………… ? Een foto voor de Play Boy? Ik denk het niet!

Als U goed opgelet heeft, zag u de fotograaffiets staan en natuurlijk moest ik weer een sprintje maken om aan te sluiten bij de laatste groep en dat sprinten was niet zo goed voor me.

Ik heb op de terugweg nog een paar foto’s gemaakt, maar ook de fotograaf had, met al dat af- en opstappen geen fitte benen meer. Ook was de vinger, om de camera te bedienen ook niet zo fit meer.

Onze groep was om 12.20 uur terug in Borculo en we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde openingstocht. Geen lekke banden, geen valpartijen en zelfs de tandempiloot had geen problemen. Wat is dat een foto technische Tandem. Zie de foto’s.

Er was toch één lid die op de terugweg wat last kreeg van zijn benen , te zwaar, te weinig gefietst , te veel (te grote appelpunt) gegeten. Hij wilde niet in de verzorgingswagen. Is op eigen kracht naar Borculo gefietst.

Over de mooie route , dat komt een volgende keer aan de orde , misschien bij de presentatie van de nieuwe kleding tocht ! Dan graag nog meer als 46 leden .

Die genen die niet met deze tocht mee kon ( niet durfde) kom bij de volgende gelegenheid wel mee en misschien kom je dan ook op de Foto ?

 

Note:

Natuurlijk moeten we onze Grada, de chauffeur bedanken, want er reed een echte materiaal/verzorgingswagen mee. Voor een pechgeval , of een vermoede ……… Fotograaf ???!!!

De schrijver van dit verhaal kan er niets aan doen als u dit verhaal niet begrijpt. De fotograaf kan er ook niets aan doen als u niet op de foto staat. Maar de foto’s zijn wel gratis te bekijken op onze website.

Om dit een echt verhaal te laten worden, moet u zelf bij de foto’s UW verhaal maken dan kan dit een nog mooier verhaal worden!

Niet vergeten: Even helpen op zaterdag 28 en zondag 29 maart met de Goossens Achterhoek Wielertoertochten (Weg- en Veldtoertochtten.

 

Mister Morati


Ogenblik a.u.b. ...