Teutoburgerwaldtocht

6 uur in de ochtend………..piep piep pieeeeeeeep.
De wekker wekt mij al vroeg. We hebben met 10 berkelrijders afgesproken om vandaag de Teutoburgerwald tocht te gaan rijden. Ik kijk uit het raam en zie de zon al op komen.
Ik heb er zin in……! Deze Teutoburgerwaldtocht wordt georganiseerd door de Oldenzaalse
Wielerclub (OWC). Vertrek is in Ibbenburen (D) zo’n 1/1,5 uur rijden met de auto vanaf Borculo. Het Duitse heuvelachtige gebied in.

Op de autobaan zien we al meerdere auto’s met racefietsen achterop. Bij aankomst zo rond 8.30 moeten we de auto ver van het aseebad parkeren. Het is al heel druk. Wat wil je ook met dat weer. We hadden al vooringeschreven dus geen last van lange wachttijden bij het inschrijfloket. We hadden ons ingeschreven voor de 110km (behalve Jan-Willem die vond 85 km wel genoeg) d.w.z. een extra lus van 25 km rond Bad Iburg. Het was al flink zonnig en er stond een redelijk stevig windje.

Gelukkig wel de eerste helft tegenwind. Na al flink wat klimmetjes gehad te hebben en een lekke band van Geert Bargeman was er na 45 km pauze. Kaffee mit kuchen, hhhmm…….. die gingen er wel in. Na de pauze weer met vol goede moed verder voor de rest van de 110 km. Met op het laatst nog een pittige klim naar de televisie toren vlakbij het dorpje Tecklenburg. Moe maar voldaan kwamen we weer bij de auto’s aan. Fietsen inladen en weer terug naar Borculo.

Onderweg kwamen net als de heenweg nog weer een paar auto’s tegen met racefietsen achterop. Gelukkig kwamen we zonder problemen weer aan in Borculo bij vertrekpunt Rabobank. Een geslaagd evenement wat mij betreft!

Groet, Arnoud Mensink


Ogenblik a.u.b. ...