Teutoburgerwaldtourtocht zondag 19 april 2009

Vertrek om 6.30 uur Rabobank.
Start om 8.00 uur vanaf het Aasseezwembad in Ibbenburen Duitsland.
Na eerst een stukje met de groep gefietst te hebben werd ik gelost op de eerst grote klim.
Ik had voor mezelf al besloten de 85 km te doen, dus ik was vanaf nu op mezelf aangewezen.
Het weer was prima dus daar kon het niet aan liggen.

Onderweg heb ik bij verschillende groepen aangehaakt. Er zijn er altijd wel wat die hetzelfde tempo fietsen dus dat ging prima.
Na een uurtje fietsen kwam ik de Berkelrijders weer tegen. Geert had lek gereden vandaar.
Onderweg heb ik menig korte stop gemaakt om enkele foto’s te schieten, deze staan inmiddels op de website www.tcdeberkelrijders.nl mooie fiets he, zo’n Cannondale  !!
De omgeving was mooi zoals je kunt zien, het klimmen iets minder, de afdalingen des te beter, topsnelheid van 50 tot 55 km/h waren haalbaar, maar wel goed uitkijken.

Bij de koffie zaten de andere Berkelrijders er ook nog. Tijd om even bij te praten dus.
Het gebak en koffie waren prima. Na de pauze zat de extra lus van 25 km voor de lange afstand. Ik begon vanaf hier weer aan de terugweg.

Er schoven nog enkele bekende aan van de Paasberg uit Lochem, gezellig toch.
Na een welverdiende rust weer op de fiets gestapt. Het werd wat rustiger op de weg, waarschijnlijk omdat een groot gedeelte de extra lus nog moest maken.

Onderweg kwam ik ook nog door bekend gebied, vorig jaar hebben we in de buurt van Tecklenburg met de familie een week op de camping gestaan. De klim bij de televisie toren vlakbij het eind was voor mij bekende klim, maar het afzien was er niet minder om.

Onderweg ging het toch nog een keer mis, ik miste een pijltje, maar 500 meter verder kwam ik een groepje fietsers tegen die ook verdwaald waren. We konden de route later weer oppikken, er bleken twee pijltjes vlak naar elkaar te staan. Eerst rechts en toen gelijk links, die laatste hadden we gemist, verder over de tocht geen klachten, gewoon even niet goed opgelet.

Onderweg nog enkele mooie klimmetjes genomen, best lang en steil, dit is echt iets heel anders als een rondje Holterberg, maar wel mooi. Na die klim dan een rustmoment tijdens de afdaling. Onderweg nog enkele foto’s gemaakt. Het is een mooie omgeving om te fietsen en toch relatief dichtbij.

Na terugkomst een ½ a 1 uurtje op de andere Berkelrijders gewacht. En de terugreis aanvaart.

Prima tocht, mooie omgeving en goed weer.

Groet van, Jan-Willem


Ogenblik a.u.b. ...