MTB tocht Eibergen, 28 februari 2010

 

Na een koude winter met veel sneeuw en veel vorst, afgelastingen voor tochten dan eindelijk een tocht die doorgaat!

Zondagmorgen acht uur, regen komt met bakken uit de hemel, dat belooft niet veel goeds. Maar de drang om te fietsen is zo groot dat we besluiten toch te gaan.

Parkeerterrein in Eibergen bij de sporthal is leeg… Maar eerst een bakje koffie gepakt om moed in te drinken, is er tenminste nog wat warm.

Daarna de fietsen van de drager gepakt en op pad. Start belooft veel, gelijk een bouwterrein op door omgeploegd terrein richting bossen, daarna door zeer drassige paden de vlakte op. Hoor na een kilometer of vier Jos vloeken, lekke band… Pitstop in een drassig landschap maar na vijf minuten weer pedal on the metal. Na, in mijn beleving, een tien kilometer al een controlepost. Heerlijk warme bouillon!!! Overlegd wat we zouden rijden de 55 kilometer of de 40. Tja, ik weet, het is zwak maar het is de 40 kilometer geworden. Direct na de pauze de splitsing. Was geen foute beslissing want er waren nagenoeg geen moutainbikers voor ons geweest. Drassig maar niet uitgereden. Langs mooie slootkanten richting de vergisting Groot Zevert. Daarna over landerijen en door bossen richting Haarlo. Onderweg begint zelfs een zonnetje te schijnen… wauh komt het dan toch goed? Yes, het blijft zelfs droog en zonder problemen de 40 kilometer weg getrapt. Moet wel zeggen, als dit Jos zijn tempo op de weg wordt hebben we zeker drie groepen nodig voor de weg. Wat een tempo…

Bij terugkomst lekker onder de douche en nog een bakje koffie om warm te worden.

Gewoon een hele mooie tocht, maar 95 deelnemers, zeker de moeite waard om op zondagmorgen je fiets te pakken.

Dank dus en complimenten aan de toerclub uit Eibergen.

[Jan Marinissen]


Ogenblik a.u.b. ...