Openingstocht 2010

Onder schitterende weersomstandigheden werd zondag 7 maart het wegseizoen geopend.
Schitterend want het was prachtig droog en zonnig weer. Toegegeven: een beetje koud was het ook Wink. ’s Ochtends eerst vroor het nog een graad of wat, maar daar kun je je “tegen kleden natuurlijk”. Handschoenen, mutsen en overschoenen waren populair.
Er was een volgbus geregeld bij sponsor Wassink en daarmee waren we ‘beveiligd’ tegen malheur en hadden we ook supporters en een fotograaf langs de kant.

Ondanks de kou kwamen er toch 21 stoere leden opdagen om een leuke tocht te gaan rijden. Ongetwijfeld heeft het deelnemers gescheeld. Het ging via de Needse Berg richting Hengevelde, en dan langs het Nijenhuis bij Diepenheim naar Stokkum waar de koffie gepland was bij het stationskoffiehuis (Vennebekken).
De snelheid werd steeds op zo’n 25 km/h gehouden zodat iedereen het goed bij kon houden.
Net na de Needse berg kwam Wilbert opeens naar voren om de kop in te lichten dat er 2 rijders ontbraken: Henk Scherphof en Tonny Cornelissen. Wilbert lachte er bij, dus het leek even op een grap. Maar nee, het bleek toch serieus: Henk en Tonny waren iets later gestart vanwege fototoestel-uitleg en meteen in Borculo verkeerd gereden. Henk had zich nog op kop gezet met Tonny in zijn wiel, maar het mocht niet baten. Er werd een punt afgesproken om elkaar weer terug te vinden en vanaf dat moment waren we gelukkig weer compleet.

Na de koffie met appelgebak werd er een mooie groepsfoto in de nieuwe clubkleding gemaakt en ging het verder via Markelo en Nettelhorst terug naar Borculo. Voor de “diehards” was er vervolgens nog een extra rondje gepland. De beoogde deelnemers hiervoor waren helaas al huiswaarts gegaan waarna we met zijn vieren toch nog even genoten van het prachtige weer met een rondje Haarlo. Helemaal niks mis mee.

Het clubklassement wijst uit dat er na een week 25 clubleden actief geweest zijn in een Berkelrijders tocht. Bij elkaar zijn er in die week 1543 clubkilometers afgelegd.
Als de kou wat minder wordt gaat dit vast en zeker flink toenemen.

Zie ook het fotoalbum.


Ogenblik a.u.b. ...