Groep 3 rijdt de Paaschbergtocht...

Op zondagochtend 14 maart verzameld bij de Rabobank in Borculo.
Onze gezamenlijk start plaats van waaruit we vertrekken voor toertochten in de achterhoek. Het was aardig weer met een temperatuur van vijf graden boven nul. De toercommissie had geprobeerd om de groep op te splitsen in drie groepen. Een rustige groep van 25 km per uur een groep met een gemiddelde van 28 km per uur en een groep van 30+ km per uur. Die laatste reed ook een behoorlijk langere afstand

 

Zelf deelgenomen aan de laatste groep. GPS geïnstalleerd bij Jos op de fiets en met vijf toerrijders vertrokken om vlak buiten Borculo de paasbergtocht op te pikken.
Bij Geesteren al de eerste bordjes. Wel raar dat het aangegeven werd met een geel bord zonder tekst en een witbord met een toerfietser. Moet gewoon niet mis kunnen met een gps waar de route al in geladen is….

Via Geesteren door Diepenheim naar Markelo. Wel raar dat Jos onderweg verschillende keren riep dat de GPS niet deugde omdat de route niet overeenkwam met de bordjes. Enfin, dit kan natuurlijk want gewoon verkeerde route gedownload, toch? Nou na ongeveer 30 km een splitsing in Markelo en dus eindelijk tijd om de bordjes goed te lezen… HFTC Haakbergen, splitsing 65 of 110 kilometer…..

Stilte in de groep, toch naar Jos moeten luisteren of misschien bordjes door elkaar? Wie zet nou de zelfde route uit? Kan gewoon niet…

Vol goede moed en absoluut niet gebromd tegen Jos de route vervolgd van 65 kilometer. Maar twee keer nog gevraagd of hij nu wel wat zag door zijn leesbril en nog wat andere grappen maar de stemming zat er goed in. Door de schitterende natuur van Overijssel richting Haaksbergen. De inschrijving was bij de atletiekbaan. Heerlijk warme koffie en een verklaring van de man achter de bar dat we niet de enige waren en dat zij het eigenlijk ook niet konden helpen… Ja hebben wij wat aan.

 

Opgewarmd door de koffie, weer op de fiets met nu een miezerig regentje de route vervolgd tot waar wij hem opgepakt hadden. Daarna weer terug naar Borculo.

Al met al een hele leuke zondagmorgen en gewoon een mooie tocht. Zeker de moeite waard om volgend jaar gewoon af te spreken deze tocht te fietsen. Rijden we dan misschien toch die Paaschbergtocht nog een keer Smile.

In totaal doordat wij in Ruurlo startten een tocht van 95 kilometer in de benen.

 

[Jan Marinissen]


Ogenblik a.u.b. ...