• Activiteiten


  TC De Berkelrijders organiseert een gevarieerd fietsprogramma voor racefietsers, gravelbikers en ATB’ers gedurende het hele jaar. Van maart tot eind september fietsen we op de woensdag- en vrijdagmiddagen. Vanaf april ook op dinsdag- en donderdagavond en op zondagochtend.
  De routes die wij fietsen zijn afwisselend en voeren over de mooiste wegen in Oost-Nederland en soms door Duitsland.

   

  Vooral de racefietsers rijden in verschillende groepen met een verschillende snelheid. Doe je het liever rustig aan, of houd je van stevig doorrijden, er is er voor iedereen een passende groep te vinden.
  Er geldt bij ons altijd: "Samen uit is samen thuis"

  Voor het plannen van de activiteiten en om hierover onderling te communiceren gebruiken we de Cyql App.

  Meer info over deze app vind je hier.
   

  Ons fietsprogramma bestaat uit de onderstaande vaste onderdelen:

  Dinsdag- en donderdagavond

  Vaste ritten waarbij we beginnen met een afstand van ongeveer 45 km, en bouwen dat uit naar max 75 km. In de wintermaanden vervallen deze ritten.

  Woensdag- en vrijdagmiddag (alleen 3 x 25)

  De groep ‘vutters’ (3 x 25) gaat op pad voor een toertocht van ongeveer 50-75 km. Deze activiteit wordt het gehele jaar door georganiseerd zolang het weer dat toelaat. Ongeveer ná 25 km wordt er ergens gestopt voor koffie/thee (en gebak).
  De 3 x 25 groep fietst altijd 25 km tot de pauze met een gemiddelde snelheid van 25 km/u.


  Zondagochtend

  In zomer en winter een toertocht van 70 tot 120 km door de Achterhoek, Salland, Twente of in het Duitse grensgebied. Halverwege de route wordt er ergens gestopt voor koffie/thee (en gebak).
    

  Mountainbiken

  Op zondagochtend rijden we ATB-tochten van 50 tot 80 km over de bospaden in de omgeving en rijden we toertochen in de omgeving. Soms stappen we in de auto om een georganiseerde tocht elders te gaan rijden.  


  Overige activiteiten 

  Naast ons vaste fietsprogramma organiseren we ook:

  De jaarlijkse fietsweek of -weekend in België, Duitsland, Luxemburg of Zuid-Limburg.

  Een uitstap naar toertochten in Nederland, België, Duitsland of Luxemburg.

  Fiets clinics om onze fietstechniek bij te schaven.

  Fietsen op de overdekte wielerbaan in Apeldoorn en nog veel meer. 

  Moet je altijd met de club meefietsen?

  Nee. Meefietsen is altijd vrijblijvend. Je doet mee wanneer het je uitkomt. Voor een goede conditieopbouw is regelmaat, zeker in het begin van het seizoen, natuurlijk wel van groot belang. Je conditie is maatgevend voor het plezier wat je kunt beleven aan het fietsen.
  Aan alle activiteiten kun je onbeperkt deelnemen. Zo kun je meerdere keren per week actief zijn, het hele jaar door en steeds kiezen uit meerdere snelheidsgroepen.
  Inden wenselijk willen we in eerste weken van het zomerseizoen extra avonden organiseren met onze nieuwe leden die nog niet veel gefietst hebben. We doen dit om de basis bij te brengen van het fietsen in groepsverband. Mocht je echter onvoldoende fietsvaardigheden of conditie krijgen waardoor de aansluiting met een van de fietsgroepen lastig lijkt, vertellen we dit ook gewoon en zul je eerst moeten zorgen voor voldoende conditie.

  Wil je een keer meefietsen dan ben je van harte welkom! Wel graag vantevoren aanmelden bij de toercommissie zodat we je kunnen begeleiden.

  (toercommissie@tcdeberkelrijders.nl)