Over de Berkelrijders

Fietsen is leuk, fietsen met TC de Berkelrijders is nog leuker!

Je hoort tot de categorie mensen die het leuk vinden om regelmatig een rondje te fietsen? Een beetje uitdaging spreekt je wel aan?

Je weet dat bewegen gezond is en dat fietsen een sport is die zich daarvoor uitstekend leent. Een sport waar u geen baan, zwembad of sportzaal voor hoeft te huren. Want de openbare weg en fiets- en bospaden zijn nog steeds tolvrij.

Als je wilt en tijd hebt kun je heel wat fietsen. Want onder de vlag van de overkoepelende organisatie NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie - waar honderden clubs bij aangesloten zijn - worden jaarlijks meer dan 5000 tochten georganiseerd. Van ommetjes van zo’n 25 km. tot monstertochten van meer dan 300 km. lang.

Wij zijn aangesloten bij de NTFU en onze leden komen uit de wijde omgeving van Borculo.

In het wegseizoen, dat loopt van maart tot eind september (half oktober), wordt er gefietst op racefiets op de dinsdag- en donderdagmiddag.De start is om 13.30 uur en het tempo is goed te volgen. Hier wordt vaak met één snelheid gefietst. Vanaf april t/m half september wordt er ook op de avond gefietst. Deze starten dinsdag- en donderdagavond om 19.00 in verschillende snelheidsgroepen.

               

Op de zondagochtend worden grotere afstanden gefietst. De starttijd varieert dan met de te fietsen afstand. 

We rijden in aparte snelheidsgroepen zodat iedereen zijn of haar tempo kan bepalen. Zo is er een groep die niet harder fietst dan 30 km per uur. In deze groep bepaald de langzaamste fietser de snelheid. In de middengroepen wordt er gefietst tot 35 km/u en in de snelle groep vanaf 35 km/u. In de laatste groep is er geen is er geen snelheidslimiet. Omdat de  rustige groep als laatste start is het mogelijk om altijd af te zakken vanuit een snellere groep naar een langzamere groep. Koffie drinken doen we op de zondag met alle groepen op hetzelfde adres.

In de winter wordt er gefietst op de zaterdagmiddag als de omstandigheden dat toelaten.


Het motto is altijd: “Samen uit, samen thuis”. 

Tijdens de ritten maken we gebruik van GPS. De club heeft er een paar en diverse leden ook. De routes die wij fietsen zijn daardoor altijd divers en afwisselend en voeren over de mooiste  wegen in oost Nederland en gedeeltelijk door Duitsland. Een overzicht van Clubroutes vind je hier.

De groepen op de weg worden geleid door een wegcaptain die tevens navigator is. 

Het ATB seizoen loopt van oktober tot eind februari. Elke zondagochtend wordt er in clubverband  een route of veldtoertocht gefietst. Ook zijn er steeds meer leden die in de zomer op de ATB doorfietsen. Rijden op een ATB is een sport die met hartstocht door velen wordt beoefend. Het is spannend, het tempo afwisselend, het vereist techniek en het is avontuurlijk.

 


 

 

Natuurlijk is iedereen is van harte welkom om eens een keer vrijblijvend mee te fietsen.

Stuur hiervoor een mail naar info@tcdeberkelrijders.nl


Ogenblik a.u.b. ...